S jídlem kolem světa
Od začátku školního roku jsme se na schůzkách pro velké neflákali! Naopak – ochutnávali jsme všechny kouty světa. Začali jsme v barevné Indii, kde se z nás staly posvátné krávy a následně otroci v zajetí.
Na Islandu bylo potřeba prozkoumat, jak funguje místní geotermální energie. Navštívili jsme i sopku. (návod zde: https://vida.cz/blog/sopka). Ve Francii jsme byli pozvaní na festival v Cannes.
K Egyptu zase neodmyslitelně patří mumie, naštěstí nás ale nepohřbili.
V Japonsku jsme se seznámili s příběhem Sedako Sasaki, která zemřela na následky výbuchu jaderné bomby. Na její počest se skládají origami jeřábi. Tomuto zklidnění předcházely zápasy v sumu.
V poslední navštívené zemi – Nigérii- bylo potřeba zjistit něco o místních, proto byl náplní schůzky kvíz.
Ke každé zemi provázela program drobná večeře, která byla složena z typického jídla dané země. Toto jídlo bylo připraveno šéfkuchaři přímo z oddílu.